Ar žinojote kad...

grynas medus gali būti naudojamas ne tik peršalus? Jį galima tiesiogiai tepti ant žaizdų arba naudoti kaip natūralų gamtos antibiotiką.

Lundo universiteto mokslininkai teigia, kad atrado formulę, kuri gali paaiškinti  medaus veiksmingumą kovojant su įvairiomis bakterijomis. Medų nešančių bičių pilvuose rasta trylika rūšių pieno rūgšties bakterijų, kurios vėliau patenka į medų. Todėl, skirtingai nei žmonių sukurti antibiotikai, medus turi labai platų spektrą aktyvių medžiagų.

"Laboratorijose sukurti antibiotikai dažniausiai turi tik vieną aktyvią veiklią medžiagą, kuri yra veiksminga tik keletui bakterijų. Tuo tarpu meduje esančios net trylika rūšių pieno bakterijų  gamina reikiamą rūšį antibakterinių junginių, priklausomai nuo poreikio", - teigia dr. Tobias Olofsson iš Lundo Unviersiteto.

Daugiau informacijos: http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/health/scientists-discover-why-raw-honey-is-so-effective-at-treating-infections-30578454.htm